fbpx

Blog

Novosti i aktualne vijesti iz svijeta financija.

Životno osiguranje

1. Zašto je dobro imati životno osiguranje?

Polica životnog osiguranja je idealan izbor ako želite osigurati budućnost svoje obitelji jer se novac u slučaju smrti osiguranika isplaćuje Vašim nasljednicima. S druge strane, nakon isteka ugovora, Vi podižete osiguranu svotu koja se uvećava za pripisanu dobit. Stoga, ako su vam u životu važni sigurnost Vaše obitelji i štednja za mirovinu, svakako razmislite o životnom osiguranju.

2. Što je premija i koliko moram uplaćivati mjesečno u životno osiguranje?

Premija je zapravo novčani iznos koji trebate uplatiti temeljem ugovora koji ste sklopili s osiguravajućom kućom. Iznos možete uplaćivati godišnje, polugodišnje, kvartalno ili mjesečno. Koliko ćete uplaćivati ovisi o Vama, tj, o iznosu koji želite dobiti po isteku police. Ako želite više novca, iznos premije će biti veći, a za nešto niže svote bit će dovoljno uplaćivati nekoliko stotina kuna mjesečno. O kojim se, po prilici, svotama radi možete provjeriti putem brzog linka za kontakt.

3. Što je osigurana svota?

To je novac koji ćete dobiti nakon isteka police. Ipak, to nije sve na što možete računati. Osim osigurane svote, osiguravajuća kuća Vam je dužna isplatiti i pripisanu dobit koja ovisi o poslovanju društva. S obzirom da visina Vaše dobiti ovisi o poslovanju društva, najbolje je odabrati stabilnu i jaku osiguravajuću kuću. Svakako provjerite i aktualne ponude i reklamne poruke osiguravajućih kuća iza kojih se često skriva dobra prilika da se otisnete u vode životnog osiguranja.

4. Osigurali smo se, što sada?

Možete si čestitati jer ste vlasnik police koja je u razvijenim zemljama nešto sasvim uobičajeno. U Europi, primjerice, jedna osoba ima više polica osiguranja pa svakako razmislite i o toj opciji. Pametni biraju sigurnost i dobitak, a to je nešto što svi želimo, zar ne?

Najsigurniji i najisplativiji način štednje na dugoročno. Provjerite kod nas, koja osiguravajuća kuća može realizirati Vaše potrebe.

Financijsko savjetovanje i planiranje osobnih financija.