fbpx

Blog

Novosti i aktualne vijesti iz svijeta financija.

Financijski savjetnik

Financijski savjetnik Vam može biti od neprocjenjive vrijednosti pomažući vam planirati Vašu financijsku budućnost tako da posjedujete prihod u mirovini koji će zadovoljiti sve vaše potrebe.

  •  On može također pomoći planirajući novac za školovanje vaše djece.
  •  Također od velike je važnosti izgraditi pasivan prihod, koji će raditi za vas kada vi više ne budete radno sposobni, i upravo u tome leži razlika između bogatih i siromašnih. Oni u biti rade iste stvari, samo što siromašni rade za novac i kada se umirove, shvate da više nemaju prihoda, dok bogati polako uče i napreduju u tom da novac radi za njih. Naime, nije bitno koliko novaca neki pojedinac zarađuje, nego koliko novaca uštedi i pretvori u pasivan prihod.
  •  Financijski savjetnik ima pristup informacijama u investicije u dionice, obveznice, nekretnine i investicijske fondove kojima ostatak ljudi ne raspolaže.
  •  On vas također može uputiti na nove porezne zakone i on vam može pomoći da donesete ispravnu odluku o tome koja je investicija dobra za vas, i koliko novaca biste trebali štedjeti.
  •  On je tu da odgovori na vaša pitanja i da vam napravi detaljan plan koji uključuje isplaćivanja kredita, i plaćanja minimalne kamate na vaša zaduženja.
  • Talentirani i predani savjetnik može vam pomoći u razvijanju plana koji odgovara vaših financijskim ciljevima i koji generira veće povrate uz manji rizik – i s manje posla nego što bi vam inače trebalo da sami to radite. Njegov je posao da zna čitati tržište, tako da je on u jedinstvenoj poziciji da bi vas mogao savjetovati je li dobro ili loše vrijeme za prodaju ili kupnju vaših investicija u dionice, obveznice ili refinanciranje vaših zaduženja. Dobar investicijski savjetnik trebao bi vas uputiti u neke prilike za investicije za koje vi možda niste znali da postoje.

Ivica Brlić

Financijsko savjetovanje i planiranje osobnih financija.