fbpx

Blog

Novosti i aktualne vijesti iz svijeta financija.

Besplatno financijsko savjetovanje

Pasivan prihod

Zapošljavanje i savjetovanje s financijskim savjetnikom može zvučati kao još veći trošak koji nam sada nije potreban. Kako god bilo, financijski savjetnik vam može biti od neprocjenjive vrijednosti pomažući vam planirati Vašu financijsku budućnost tako da posjedujete prihod u mirovini koji će zadovoljiti sve vaše potrebe. On može također pomoći planirajući novac za školovanje vaše djece, i ako ulazite u neki biznis, on vam može kreirati dobru strategiju tako da vaš biznis ima manju mogućnost da propadne. Također od velike je važnosti izgraditi pasivan prihod, koji će raditi za vas kada vi više ne budete radno sposobni, i upravo u tome leži razlika između bogatih i siromašnih. Oni u biti rade iste stvari, samo što siromašni rade za novac i kada se umirove, shvate da više nemaju prihoda, dok bogati polako uče i napreduju u tom da novac radi za njih.

Naime, nije bitno koliko novaca neki pojedinac zarađuje, nego koliko novaca uštedi i pretvori u pasivan prihod.

Vjerujem da smo se svi u to imali prilike uvjeriti gledajući poduzetnike koji posjeduju velike kuće i nove aute, ali svakodnevno rade jer ne smiju prestati. Zato što kad bi slučajno prestali raditi, lako bi se moglo dogoditi da ostaju bez većeg dijela svoje imovine.

Financijski savjetnik ima pristup informacijama i investicije i dionice, obveznice, nekretnine i investicijske fondove kojima ostatak ljudi ne raspolaže. On vas također može uputiti na nove porezne zakone i on vam može pomoći da donesete ispravnu odluku o tome koja je investicija dobra za vas, i koliko novaca biste trebali štedjeti. On je tu da odgovori na vaša pitanja i da vam napravi detaljan plan koji uključuje isplaćivanja kredita, i plaćanja minimalne kamate na vaša zaduženja.

On će pripremiti za vas dokument koji se zove financijska ANALIZA za svaku kategoriju vaših financija, pokazujući gdje svaka dionica, obveznica ili nekretnina koju posjedujete raste ili pada u vrijednosti.

Talentirani i predani savjetnik može vam pomoći u razvijanju plana koji odgovara vaših financijskim ciljevima i koji generira veće povrate uz manji rizik – i s manje posla nego što bi vam inače trebalo da sami to radite. Njegov je posao da zna čitati tržište, tako da je on u jedinstvenoj poziciji da bi vas mogao savjetovati je li dobro ili loše vrijeme za prodaju ili kupnju vaših investicija u dionice, obveznice ili refinanciranje vaših zaduženja. Dobar investicijski savjetnik trebao bi vas uputiti u neke prilike za investicije za koje vi možda niste znali da postoje.

U početku se plaćanje savjetovanja može kretati od 500 do 3.500 eura. Druga mogućnost je da se usluge savjetovanja naplaćuju godišnje u postocima na iznos kojim se upravlja.

A mi nudimo mogućnost besplatnog financijskog savjetovanja ljudima koji se prijave preko naše stranice.

Vaš,

Ivica Brlić

Financijsko savjetovanje i planiranje osobnih financija.